Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Verven met AI

Adobe Fresco voor iPad gebruikt AI voor realistisch schilderen

24 september 2019 21:07 Aangepast: 24 september 2019 21:07
Beeld © Adobe

Adobe Fresco is beschikbaar voor iPad-gebruikers. Met de app is het mogelijk om op een realistische manier te tekenen en te schilderen, door gebruik van AI.

Adobe heeft zijn teken-app Fresco uitgebracht voor de iPad. De app werd een jaar geleden al aangekondigd, maar is nu pas beschikbaar. 

Interessant aan deze app zijn de Live Brushes. Deze verfkwasten moeten met behulp van kunstmatige intelligentie realistisch aanvoelen. Zowel bij gebruik van digitaal olie- als waterverf. Dat is te zien in hoe de kleuren in elkaar overlopen, maar ook in de kwaststreken.

Creative Cloud

Fresco is onderdeel van het Creative Cloud-abonnement van Adobe. De app is ook los te gebruiken. Daar is een gratis versie met beperkte functies voor beschikbaar. De volledige app kost 11 euro per maand.

Aangezien er wel wat rekenkracht nodig is, werkt Fresco alleen op de iPad Pro, iPad Air 3, iPad Mini 5 en de vijfde, zesde en zevende generatie iPads. Er is tevens minimaal iOS 12.2 nodig. Schilderen kan met de vingers, maar de app werkt het best via de Apple Pencil.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's  

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore