Ga naar de inhoud
Prijs onbekend

Robotviervoeter Spot is nu te koop

Beeld © Boston Dynamics

Spot, de robotviervoeter van het bekende robotbedrijf Boston Dynamics, is nu te koop. Althans, voor bedrijven die een goede toepassing voor de robot hebben. De prijs blijft nog onbekend.

De 'robothond' Spot liet de afgelopen jaren al vaker zijn trucjes zien: zo trok een legertje van tien robots bijvoorbeeld een vrachtwagen voort. Eerder dit jaar begon de productie van Spot. Boston Dynamics wil zo'n duizend exemplaren per jaar van de robotviervoeter produceren.

Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich nu bij de robotmaker melden om Spot te bestellen. De prijs is niet bekend. Bedrijven die de robot willen moeten door een selectieprocedure.

Gevaarlijke inspecties

Boston Dynamics ziet toepassingen voor zich als het inspecteren van bouwplaatsen, olieraffinaderijen en andere locaties die voor mensen gevaarlijk zijn. De robot kan zelf zijn omgeving analyseren, obstakels vermijden en zijn evenwicht goed behouden. 

Spot wordt geleverd met speciale modules, zoals een robotarm en een 360-graden-zoomcamera. Als Spot gaslekken moet zoeken, wordt hij uitgerust met een methaandetector. Als hij over langere afstanden moet werken, wordt hij voorzien van een speciale netwerkmodule. Ook kan de robot bijvoorbeeld 3D-modellen van ruimtes maken met een optionele scanner. 

Ook robot Atlas heeft nieuwe trucs

Ondertussen heeft Boston Dynamics ook een nieuwe video van zijn menselijke robot Atlas gepubliceerd. De robot toont nog menselijkere bewegingen tijdens allerlei gymnastiekoefeningen. Zo kan Atlas nu ook zelf een sprong met pirouette maken.

Volg Bright op Facebook en Instagram voor meer tech-video's

Deze
Lees ook
Deze robots en drones zie je in actie op Bright Day
Robots
Lees ook
Robots gaan koffie en pizza bezorgen bij 100 universiteiten