Klassieker

Nieuwe Sony Walkman ziet eruit als het eerste model

24 september 2019 18:39
Beeld © Sony

Omdat de Walkman 40 jaar bestaat, brengt Sony een gloednieuw model uit, dat zich als de klassieke Walkman kan vermommen.

De eerste Walkman voor consumenten verscheen op 1 juli 1979 in Japan. Voor de astronauten van de Apollo-maanmissies had Sony elf jaar eerder al een soort proto-Walkman, maar zelfs met de Walkman TPS-L2 was Sony zijn tijd vooruit in 1979. Het apparaat werd zo'n succes dat Walkman in de decennia daarna synoniem werd voor een draagbare muziekspeler.

Inmiddels heeft de smartphone de functie van de Walkman en al zijn opvolgers voor de meeste mensen overgenomen. Toch maakt Sony nog steeds Walkmans, vooral bedoeld voor muziekliefhebbers met een grote digitale bibliotheek in hoge kwaliteit. Een speciale editie van het nieuwste model, de Walkman NW-A100TPS, is voorzien van een logo van de veertigste verjaardag.

Verkleedpartij

De nieuwe Walkman kan zich verkleden als het eerste model met een bijgeleverd hoesje. Dat ziet er aan de buitenkant uit zoals de klassieke blauw-zilveren Walkman TPS-L2. Ook het raampje zit in het klepje, en daarachter draait een cassette. Digitaal: een soort screensaver die aanspringt als de gebruiker het scherm een paar seconden niet aanraakt. Er zijn cassettes in verschillende kleuren, die elkaar telkens afwisselen.

De Sony Walkman NW-A100TPS biedt ondersteuning voor Hi-Res Audio, DSD (11.2MHz/ PCM conversie), PCM (384kHz/32bit) en S-Master HX. Ook ondersteunt de muziekspeler LDAC, waarmee muziek met hoge snelheid naar de koptelefoon kan worden gestuurd. De Walkman NW-A100TPS met 16 GB opslagruimte is vanaf november 2019 verkrijgbaar voor 440 euro.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Sony brengt twee nieuwe Walkmans uit

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Walkman weer hip: cassettespeler met bluetooth

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van