Vouwtelefoon

Eenmalige schermreparatie Galaxy Fold kost 149 dollar

24 september 2019 14:36 Aangepast: 24 september 2019 16:36
Beeld © Bright

Wie het scherm van de opvouwbare Samsung Galaxy Fold beschadigt, kan het eenmalig laten vervangen voor 149 dollar.

Dat staat op één van de meerdere waarschuwingen in de nieuwe verpakking van de vouwtelefoon, meldt The Verge. De Galaxy Fold zou eigenlijk in april op de markt komen, maar Samsung stelde de lancering uit vanwege meerdere problemen met recensietoestellen.

Samsung zegt dat het die problemen heeft verholpen. Het lanceert de telefoon opnieuw op 27 september in een select aantal landen, maar niet in Nederland. De vernieuwde doos is al beschikbaar, en stelt onder meer dat eigenaren het opvouwbare scherm van de telefoon eenmalig kunnen laten vervangen voor 149 dollar, mocht dat nodig zijn.

Wat er na verdere schade gebeurt, is niet bekend. De eenmalige prijs is wel relatief laag voor een schermreparatie: wie zijn Galaxy S10 of Galaxy Note 10 laat vallen, betaalt ruim 250 euro voor een nieuw scherm.

Oppassen met scherpe nagels

Gebruikers krijgen ook de waarschuwing om niet met harde voorwerpen op het scherm te drukken: niet met een pen of met een vingernagel. "Het scherm is gemaakt van dunne weefsellagen", zegt Samsung. Er mogen geen objecten op het scherm worden gelegd, en er wordt gewaarschuwd dat de telefoon niet bestand is tegen water of stof.

Samsung heeft de telefoon verbeterd door de randen van de cruciale screenprotector tot onder de de schermrand door te trekken. Zo krijgen gebruikers niet de neiging die los te trekken, waardoor het volledige toestel onbruikbaar wordt. Ook is de telefoon wat verstevigd, en zijn kieren wat smaller geworden om stof en kruimels buiten te houden.

Speciale afspraak

Toch blijft Samsung voorzichtig. Wie de telefoon in de VS voor 1980 dollar wil kopen, moet een speciale afspraak maken. De telefoon is alleen in bepaalde winkels te koop, en klanten krijgen de telefoon niet mee zonder een uitgebreide uitleg. Zo wil Samsung voorkomen dat gebruikers de Galaxy Fold gebruiken zoals zij met een doorsnee telefoon zouden doen, met schade tot gevolg.

Hoewel de Samsung Galaxy Fold in Nederland niet op de markt komt, gaat Bright de vouwtelefoon binnenkort testen. Houd daarvoor Bright.nl en het Bright-YouTubekanaal in de gaten. 

Volg Bright op YouTube voor meer smartphone-video's.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Deze smartphone heeft voor en achter een randloos scherm

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van