Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Wa-hoo

Racegame Mario Kart Tour voor iOS en Android verschenen

25 september 2019 09:59 Aangepast: 25 september 2019 17:46
Beeld © Nintendo

Nintendo heeft het spel Mario Kart Tour voor iOS en Android uitgebracht. Het is voor het eerst dat een Mario Kart-game op smartphones is te spelen.

Mario Kart Tour is te downloaden voor iOS en Android. In het spel race je zowel op klassieke banen uit oude games als tracks uit de echte wereld. Iedere twee weken rouleren de levels, zodat je steeds weer iets anders kunt spelen.

Kort nadat de game verscheen liep het storm op de servers van Nintendo, waardoor spelers pas na een tijdje goed met de game konden verbinden. Inmiddels lijken de servers niet langer overbelast te zijn en kan iedereen aan de slag.

Bedienen met één vinger

De gehele game is met één vinger te bedienen. Je beweegt je kart door op het scherm te tikken en vegen. Op die manier kun je net als in de oude games driften en met voorwerpen gooien.

Door te spelen verhoog je je positie op de ranglijst, waarop je tegen vrienden kunt strijden. Daarnaast verzamel je sterren waarmee je nieuwe karts, personages en andere upgrades kunt ontgrendelen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tips: zo speel je Mario Kart Tour zonder geld uit te geven

Extra geld uitgeven

Je kunt die upgrades sneller bemachtigen door binnen de game geld uit te geven. Dat is hoe Nintendo verdient aan het spel, gezien Mario Kart Tour gratis te downloaden is.

Het spel zit vol met in-app aankopen om je voortgang mee te versnellen. Je kunt ook een abonnement voor 5 euro per maand op de game nemen om een nieuwe moeilijkheidsgraad, extra cadeautjes en uitdagingen te ontgrendelen.

Animal Crossing en Dr. Mario

Mario Kart Tour is samen met de Japanse studio DeNA ontwikkeld, die in het verleden meerdere Japanse smartphonegames maakte. Nintendo werkte eerder al met DeNA samen aan de mobiele versies van Animal Crossing en Dr. Mario.

Wat vind jij van Mario Kart Tour? Reageer op onze Instagram-video en tag een vriend.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nintendo-pretpark met Mario Kart-attractie in 2020 open

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eerste indruk: de nieuwe Nintendo-fitnessgame Ring Fit Adventure

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore