'Wat doe ik hier?'

Disney zag af van Twitter-overname 'omdat het nare plek is'

24 september 2019 08:25 Aangepast: 24 september 2019 09:27
Beeld © Getty

Disney besloot op het laatste moment om sociaal netwerk Twitter toch niet over te nemen, omdat de site 'vol met narigheid' zit.

De overnamedeal werd last-minute afgeblazen door Disney-CEO Bob Iger, aldus zijn nieuwe biografie die door The New York Times is ingezien. Hij belde Twitter-baas Jack Dorsey, die verbaasd reageerde op het slechte nieuws. 

"De narigheid op de site is verbazingwekkend", schrijft Iger. "Ik vind het leuk om op Twitter te kijken, omdat ik daar vijftien tot twintig onderwerpen volg. Maar als ik mijn notificaties bekijk, vraag ik me meteen af wat ik in hemelsnaam aan het doen ben. Waarom zou ik mezelf op die manier pijnigen?"

Twitter worstelt al langere tijd met trollen en pestkoppen op het sociale netwerk. De bedenker van de retweetknop zei in juli nog dat hij spijt had van zijn uitvinding, omdat het is "alsof je een 4-jarige een geladen wapen geeft".

'Wilde uitdaging niet aan gaan'

De Disney-topman erkent dat Twitter veel goeds in de wereld kan brengen, maar dat de site ook veel schade kan aanrichten. "Die uitdaging wilde ik niet aan gaan", geeft hij toe. Daarnaast sloot de omstreden site niet goed aan op de positieve uitstraling van het Disney-merk.

Disney wilde Twitter overnemen om zijn diensten digitaal beter te verspreiden, aldus Iger.

Afgelopen week dook ook al een passage op uit het boek van Iger, waarin de topman schreef over de overleden Apple-CEO Steve Jobs. Had Jobs nog geleefd, dan denkt Iger dat Apple op termijn Disney had overgenomen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Disney-ceo: 'Onder Steve Jobs had Apple Disney overgenomen'

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore