0,7 micrometer

Samsung onthult piepkleine camerasensor met hoge resolutie

24 september 2019 09:07

Een nieuwe camerasensor van Samsung heeft kleinere pixels, waardoor hij een maximale resolutie van 43,7 megapixel kan bieden in een klein formaat. De sensor komt volgend jaar in dunne, randloze smartphones te zitten.

De pixels in de nieuwe sensor zijn slechts 0,7 micrometer groot. Ter vergelijking: één micrometer is een duizendste deel van een millimeter. Samsung introduceerde eerder al een camerasensor met pixels van 0,8 micrometer groot.

De Samsung-sensor gebruikt een speciale technologie bij nachtfoto's, aldus het bedrijf in een persbericht. Pixels worden dan opgedeeld in groepjes van vier, die samen als enkele pixels functioneren. Hierdoor kan je een foto op een lagere resolutie met beter licht schieten.

Daarmee probeert Samsung een veelgehoord kritiekpunt op te lossen. Over het algemeen mijden fotografen sensoren met kleine pixels, omdat die minder licht opnemen bij het maken van foto's - en dus slechte nachtfoto's maken.

In 2020 in nieuwe smartphones

De nieuwe camerasensor zal eind dit jaar in productie gaan, dus vermoedelijk zullen de eerste telefoons hier begin 2020 gebruik van maken. De oude 0,8 micrometer-sensor van Samsung werd gebruikt in veel Chinese telefoons die dit jaar worden verkocht.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Opvouwbare Samsung Galaxy Fold verschijnt niet in Nederland

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van