Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Machtsmisbruik

'Snap praat met toezichthouder over Facebook'

23 september 2019 21:50 Aangepast: 23 september 2019 21:58
Beeld © Getty Images

Snap, het bedrijf achter de app Snapchat, heeft bij de Amerikaanse toezichthouder FTC een boekje opengedaan over de soms "agressieve" werkwijzen van Facebook.

Dat schrijft The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Volgens de krant zou Snap zelfs jarenlang een dossier hebben bijgehouden over pogingen van de socialemediagigant om de concurrentie de kop in te drukken.

Dit dossier zou de naam Project Voldemort hebben. Daarmee wordt verwezen naar een personage uit de Harry Potter-boeken, die ook wel bekend staat als Hij-die-niet-genoemd-mag-worden.

Stories

Snap zou Facebook er onder meer van verdenken dat het gebruikers ontmoedigt om Snap te noemen op Instagram, dat in handen is van Facebook. Het bedrijf kopieerde in het verleden al meerdere malen functies van Snapchat, waaronder de Stories-functie die populair is op Instagram.

De FTC, voluit Federal Trade Commission, doet onderzoek naar mogelijke overtreding van de concurrentieregels door Facebook. Daarvoor heeft de toezichthouder contact opgenomen met meerdere partijen in de techwereld. Ook andere rivalen van Facebook zouden hebben gepraat met de FTC. De partijen wilden niet reageren op het bericht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Snapchat onthult nieuwe videobril met twee lenzen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore