Play Pass

Google start met Apple Arcade-concurrent in Verenigde Staten

23 september 2019 19:30 Aangepast: 23 september 2019 19:55

Google is gestart met een abonnementsdienst waarmee klanten toegang krijgen tot meer dan 350 apps en games voor Android. Daarmee concurreert de zoekgigant met het recent gestarte Apple Arcade.

Op het moment is Google Play Pass alleen in de Verenigde Staten beschikbaar. Daar betalen klanten 2 dollar per maand voor een abonnement. De prijs gaat volgend jaar omhoog naar 5 dollar per  maand, aldus het techbedrijf.

Klanten krijgen net als bij Apple Arcade toegang tot een verzameling smartphonegames. Uniek bij Play Pass is dat er ook een aantal premium-apps wordt aangeboden, zoals de reclameloze versies van AccuWeather, Facetune en Pic Stitch.

In de lijst met games staan onder meer Star Dew Valley, Risk, Star Wars: Knights of the Old Republic en Reigns: Game of Thrones. Deze spellen zijn niet exclusief voor Android en Play Pass ontwikkeld, zoals wel het geval is bij de Apple Arcade-spellen. Omdat Google niet afhankelijk is van exclusieve titels, is de lijst met beschikbare apps ook groter dan bij de concurrent.

Nieuwe manieren om te verdienen

Het abonnement biedt appmakers een nieuwe manier om geld te verdienen op Android. Tot vandaag waren er slechts drie manieren om dat te doen: door geld te vragen voor een app, door reclame te tonen of door extra in-app aankopen toe te voegen.

Volgens Google zal Play Pass op termijn ook in andere landen verschijnen, maar het is nog niet bekend wanneer dit precies zal gebeuren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Review: Apple Arcade kan de App Store compleet veranderen

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van