Ga naar de inhoud
Louis of Legend

Louis Vuitton brengt ontwerpen naar game League of Legends

Beeld © League of Legend

De meest gespeelde pc-game ter wereld, League of Legends, gaat een samenwerking aan met modemerk Louis Vuitton. Er komen zowel fysieke als virtuele producten.

Ter gelegenheid van het tienjarige bestaan van de game League of Legends gaan de ontwerpers van het Franse modehuis Louis Vuitton speciale designs maken voor de game. Dat schrijft spelmaker Riot Games in een blog.

Als eerste wordt de samenwerking zichtbaar bij het WK League of Legends, dat in oktober en begin november wordt gehouden. Louis Vuitton ontwerpt voor de trofee een speciale reiskoffer die 'zowel traditionele Louis Vuitton-kenmerken heeft, als cutting-edge high-tech elementen geïnspireerd door het League of Legends-universum', aldus Riot Games.

Ook skins

Daar houdt de samenwerking niet op: hoofdontwerper Nicolas Ghesquière gaat zich buigen over de aankleding van verschillende karakters in het spel. Deze worden vervolgens verkocht in de winkel van het spel. De modelijn wordt ook gepresenteerd tijdens het WK.

Louis Vuitton is zeker niet het eerste modemerk dat samenwerkt met de makers van games. Zo gaf Nike een Chinees League of Legends-team echte Nike-teamshirts en bracht het Nike Air Jordans naar Fortnite. De prijs voor één paar virtuele schoenen? 13 euro.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Nieuw
Lees ook
Nieuw in Bright Stuff: iPhone 11 en Apple Watch Series 5
BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl