Valdetectie

Bewusteloze mountainbiker snel gevonden dankzij Apple Watch

23 september 2019 14:44 Aangepast: 23 september 2019 18:43

Hulpdiensten vonden dankzij de valdetectie van de Apple Watch binnen een half uur een mountainbiker die na een val bewusteloos op de grond lag.

De Amerikaan Gade Burdett en zijn broer hadden met hun vader afgesproken om te gaan mountainbiken. Terwijl hij onderweg was naar de plek waar hij zijn vader zou ontmoeten, ontving hij op zijn iPhone een bericht dat zijn vaders Apple Watch een 'harde val' had waargenomen. Het horloge toonde ook een locatie op de kaart dichtbij de plek waar ze elkaar zouden ontmoeten.

Toen de broers Burdett op de ontmoetingsplek arriveerden bleek hun vader niet meer daar te zijn. Even later ontving Burdett weer een notificatie met een nieuwe locatie: het ziekenhuis.

Automatisch nooddiensten gebeld

De Apple Watch van zijn vader had automatisch de nooddiensten gebeld die binnen een half uur ter plekke waren. Ze vonden de man die nog steeds bewusteloos was. Pas in de ambulance kwam hij bij bewustzijn. Naast pijnlijke ledematen bleek Burdetts vader na een reeks scans verder geen serieus letsel te hebben opgelopen. De Apple Watch deed het ondanks een grote barst in het scherm ook nog. 

Het is niet de eerste keer dat de valdetectie van de Apple Watch hulp wist te bieden in noodsituaties. Zo redde de Apple Watch onder andere het leven van een gevallen bejaarde Noor, een bejaarde vrouw na een auto-ongeluk, en een gevallen jetskiër.

De valdetectie op de Apple Watch staat trouwens alleen automatisch aan als je 65 jaar of ouder bent. Gabe Burdett roept iedereen met een Apple Watch op om de functie handmatig aan te zetten. Dat gaat via de Apple Watch-app op de iPhone.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Apple Watch Series 6

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van