Ga naar de inhoud
Autonoom rijden

Test zelfrijdende Hyundai op openbare weg

Beeld © Hyundai

Hyundai is gestart met de ontwikkeling van autonoom rijden in het C-segment. Met de IONIQ wordt getest op Level 4 autonoom rijden, op Europese wegen.

Het doel van de zelfrijdende Hyundai IONIQ is om de technologie voor autonoom rijden-systemen zo eenvoudig mogelijk te houden. Het conceptmodel maakt gebruik van LIDAR-technologie. LIDAR staat voor Laser Imaging Detection And Ranging en houdt in dat de omgeving wordt gescand met behulp van lasertechniek.

Bovendien zit de IONIQ vol andere speciale technieken, zoals een Lane Keeping Assist System. Dit slimme systeem zorgt ervoor dat de auto binnen de lijnen van de rijbaan blijft en voert een stuurcorrectie uit als de auto over de lijn dreigt te gaan.

Om door te kunnen pakken met de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s werkt Hyundai samen met Aurora, wereldleider op het gebied van technologie die autonoom rijden mogelijk maakt. Het is de bedoeling om het onderzoek naar autonoom rijden uit te breiden naar een breed scala aan modellen en een platform te bouwen voor zelfrijdende voertuigen van Hyundai.

Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal voor meer video's over elektrische auto's