Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
YouTuber

YouTuber betaalt schadevergoeding na dode en gewonde

20 september 2019 20:09 Aangepast: 20 september 2019 20:15
Ms Yeah

Een bekende Chinese YouTuber heeft schadevergoedingen betaald aan de families van twee jonge meisjes. Een 14-jarig meisje overleed en een 12-jarige raakte zwaargewond nadat ze een filmpje van de YouTube-ster nadeden.

Ms Yeah, zoals de vrouw bekendstaat, heeft 7,5 miljoen abonnees op haar YouTube-kanaal en staat bekend om haar opmerkelijke kookvideo's. De tieners probeerden, net als Ms Yeah, popcorn te maken in een blikje. De meisjes warmden hierom alcohol op in het blikje, dat uiteindelijk ontplofte.  

Eén van hen overleed door haar verwondingen, de ander ligt met zwaar letsel in het ziekenhuis. Het slachtoffer moet cosmetische behandelingen ondergaan. Ms Yeah betaalt de ouders van het dodelijke slachtoffer een onbekend geldbedrag. Daarnaast draait ze op voor de behandelingskosten van het zwaargewonde meisje.

Ondanks het betalen van de compensaties zei de influencer dat de meisjes een heel andere methode gebruikten. Ook verklaarde ze dat haar filmpjes niet als instructievideo's gezien moeten worden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Boete, celstraf en views: dit leverde de Area 51-stunt op

Zo werkt YouTube Kids:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore