Kluis gestolen

Kluis met gegevens Nederlandse Allianz-klanten gestolen

19 september 2019 20:01

Dieven hebben een kluis van Allianz Global Assistance gestolen, waarin een back-up met gegevens van honderdduizenden klanten werd bewaard. 

Zodra er gegevens lekken, gebeurt dat tegenwoordig meestal via slecht beveiligde databases. Dieven hebben bij Allianz Global Assistance echter data in handen gekregen door een fysieke kluis te stelen. De reisverzekeraar en pechhulpdienst bewaarde een back-up van zijn gegevens in deze kluis, op een externe beveiligde locatie.

"Wij betreuren uiteraard dat dit gebeurd is, en werken er hard aan om de mogelijke gevolgen voor alle betrokkenen te beperken", stelt Allianz tegen zijn klanten. Het zou om gegevens van honderdduizenden mensen gaan.

Autoriteit Persoonsgegevens.

Omdat er persoonsgevoelige informatie in de kluis ligt, heeft Allianz melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Het gaat onder andere om bankrekeningnummers en voertuigkentekens.

Alle mensen wiens gegevens in de kluis werden bewaard krijgen een bericht van de verzekeraar. Allianz waarschuwt zijn klanten voor sms'jes of e-mails die uit de naam van de verzekeraar worden gestuurd. "Wij sturen nooit een betaalverzoek via e-mail of sms", verzekert Allianz. "Ook sturen wij geen sms-berichten over automatische incasso’s."

Volgens Allianz zou er nog geen indicatie zijn dat er misbruik van de data is gemaakt: "De gestolen gegevens zijn alleen toegankelijk voor personen met de juiste specifieke apparatuur en kennis."

 

Bright Business: 'Denk niet: wie wil mij nou hacken?'

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's  

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore