Smartwatch

Nieuwe smartwatch Huawei heeft tot 2 weken accuduur

19 september 2019 18:13 Aangepast: 19 september 2019 18:21
Beeld © Huawei

Huawei heeft zijn nieuwste smartwatch aangekondigd. De Watch GT 2 draait op het eigen LiteOS en heeft tot twee weken accuduur.

Huawei presenteerde donderdag naast de nieuwe Mate 30 en Mate 30 Pro ook zijn nieuwste smartwatch aan. Die draait niet op Googles Wear OS, maar op Huawei’s eigen LiteOS.

Het horloge is er in de formaten 42 en 46 millimeter, beide met een rond oled-scherm. Het glas over die schermpjes loopt tot over de randen door, voor een naadlozer ontwerp. Net als de vorige week aangekondigde Apple Watch Series 5, kan ook het scherm van de Huawei Watch GT 2 altijd aan blijven staan. Het is niet duidelijk of die modus een aanslag doet op de batterijduur.

Bespaarstand

De batterijduur is bij normaal gebruik tot 15 uur bij het 42 millimeter model, en tot 30 uur bij het model van 46 mm. Wie de horloges in een speciale bespaarstand zet, kan ze veel langer zonder tussentijds opladen gebruiken.

Huawei zegt dat de 42 mm-versie het dan tot een week kan volhouden op één lading, en het 46 mm-model zelfs twee weken. Dan staan meldingen aan, de hartslagsensor ook maar kan tijdens die periode tot 90 minuten worden gesport, en tot 30 minuten muziek worden geluisterd en gebeld. Ook staat dan ‘s nachts de speciale slaapmodus aan.

Sensoren voor sporten

De horloges hebben ook verbeterde sportsensoren en ondersteunen 15 workout-modi zoals wandelen, hardlopen, fietsen en zwemmen.

De Huawei Watch GT 2 in 42 mm is er voor 229 euro, het 46 mm-model kost 249 euro. De horloges worden vanaf oktober geleverd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Huawei onthult Mate 30-telefoons met vier cameralenzen

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Google-loze Huawei-telefoons pas eind dit jaar naar Nederland

Review: Apple Watch Series 5

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore