Wat zou Steve doen?

Disney-ceo: 'Onder Steve Jobs had Apple Disney overgenomen'

19 september 2019 11:11
Beeld © Disney Land Paris

Disney-ceo Bob Iger denkt dat als Apple-oprichter Steve Jobs nog had geleefd, Apple en Disney gefuseerd zouden zijn.

Iger schrijft dat in zijn autobiografie, meldt Vanity Fair, dat een passage heeft gepubliceerd. "Ik geloof dat als Steve nog geleefd zou hebben, we onze bedrijven gecombineerd zouden hebben, of de mogelijkheid minstens serieus besproken zouden hebben", schrijft Iger.

Analisten bespreken al jaren de mogelijkheid van een Disney-overname door Apple. De bedrijven zijn al jarenlang bevriend, maar inmiddels te groot geworden om zonder belemmering van de overheid te fuseren. Apple heeft een marktwaarde van meer dan 1 biljoen dollar, Disney is ruim 300 miljard dollar waard. Een overname van Disney zou de grootste overname in de geschiedenis zijn.

Iger weg bij Apple

De Disney-topman stapte vorige week met wederzijdse vriendschappelijkheid uit de raad van bestuur van Apple. Nu zowel Disney als Apple beiden een videostreamingdienst starten, zitten de bedrijven vermoedelijk te veel in elkaars vaarwater. "Ik heb ontzettend veel respect voor Tim Cook, zijn team bij Apple en mijn mederaadsleden", zei Iger na zijn vertrek uit de raad.

Pixar

De vriendschap van Iger en Jobs kwam voort uit de overname van Pixar door Disney. Pixar werd in 1986 mede door Steve Jobs opgericht, nadat hij was ontslagen bij Apple. In 2006 werd Pixar door Disney overgenomen, jaren nadat Jobs alweer bij Apple aan het roer kwam. Jobs kwam in de raad van bestuur van Disney, kort na het overlijden van Jobs in 2011 kwam Iger in de bestuursraad van Apple.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook:

Review: iPhone 11 en 11 Pro Max

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore