Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Dutch Design Week 2019

Deze vaas is gemaakt van water

01 oktober 2019 13:01 Aangepast: 24 oktober 2019 11:39

Deze 'magische' vaas van Jolan van der Wiel gooide hoge ogen op de interieurbeurs van Dubai.

Deze vaas is gemaakt van water. Nu is water in een bloemenvaas sowieso een logische component, maar deze vaas laat het water de vorm bepalen.

Water Vase Free gaat over technologie en beweging. Water vloeit over een haast onzichtbare transparante ring bovenaan de vaas. Daaronder is er enkel water en de illusie van een vaas. Zo kun je de vorm van de buik van de vaas later bepalen. Of beter gezegd: het is de zwaartekracht die de vorm bepaalt. 

De vaas is te zien op de interieurbeurs Index in Dubai. Het ontwerp is van de immer vooruitstrevende Jolan van der Wiel, technische realisatie van WoWt (Wout Pijpers). Het Nederlandse VenturaProjects brengt een toffe selectie van Dutch design naar de Golfstaat. De water vase viel alvast in de smaak bij de sjeik. 

Jolan van der Wiel kun je kennen van de buitenaards uitziende Gravity Stool. Net als bij de Water vase zijn het natuurkrachten die de vorm van zijn producten bepalen. Volgens Van der Wiel kun je natuur in je dagelijks leven binnenhalen door natuurkrachten te integreren met technologie, materiaal, machines en objecten.

Miniatuurvoorbeeld
De magneetstoel van Van der Wiel wint designprijs

Nederlandse 'Magneto' wint Duitse designprijs

Miniatuurvoorbeeld
de Gravity stool

Meubelbeurs Milaan: maak van al het mogelijke materiaal een mal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore