Ga naar de inhoud
Later dit jaar

Plex gaat films van Lionsgate wereldwijd legaal aanbieden

Plex gaat films van Lionsgate met advertenties aanbieden aan gebruikers. Het is de eerste filmmaatschappij die zijn aanbod wereldwijd aan de mediasoftware beschikbaar stelt.

Met Plex kunnen gebruikers een eigen mediaserver opzetten op een netwerk. In die bibliotheek is plek voor eigen rips van films, maar veel mensen spelen er ook illegaal gedownload materiaal mee af.

Eerder dit jaar zei Plex nauwer te willen samenwerken met filmbedrijven om ervoor te zorgen dat gebruikers vaker legaal naar films kijken. Toen werd ook een samenwerking met Warner Bros. aangekondigd, dat zijn films met advertenties via Plex gaat aanbieden. Maar die samenwerking geldt alleen in de Verenigde Staten.

Lionsgate belooft nu hetzelfde te doen, maar dan wereldwijd. Dat vertelt het bedrijf aan TechCrunch. Het betekent dat we ook in Nederland naar de films van de uitgever kunnen kijken binnen de Plex-app. Volgens de softwaremaker zijn er wellicht wel een paar films die alleen in bepaalde regio's beschikbaar zullen zijn.

Op termijn hoopt Plex een verzamelplek van films en series van meerdere streamingdiensten te worden. De nieuwe filmverzameling zal later dit jaar binnen de app beschikbaar komen.

Plex
Lees ook:
Plex gaat films en series van streamingdiensten combineren