Collider

Fossil onthult analoge smartwatch met e-inkscherm

18 september 2019 17:18 Aangepast: 18 september 2019 17:23
Beeld © Fossil

Smartwatchmaker Fossil heeft een nieuw horloge onthuld dat analoge en digitale functies met elkaar combineert. Achter de ouderwetse wijzers van het horloge zit een e-inkscherm dat informatie toont.

De Collider is volgens Fossil de eerste DIANA (digital and analog)-smartwatch. Omdat het horloge een gewone klok gebruikt, kun je de tijd blijven zien zonder dat het scherm steeds ververst hoeft te worden. 

Vermoedelijk gebruikt de wearable technologie van Google. De zoekgigant nam recent de onderzoekstak van Fossil over en zou er sindsdien aan werken om smartwatches met analoge technologie te combineren.

Wekenlang op een accu

Het e-inkscherm is dezelfde technologie die in e-readers zit en hoeft alleen ververst te worden als er nieuwe informatie in beeld verschijnt. Volgens Fossil heeft het horloge hierdoor een zeer lange batterijduur van twee tot vier weken.

Fossil is niet de eerste smartwatchmaker die e-ink gebruikt om de batterijduur te verlengen. Het Pebble-horloge deed een aantal jaar geleden nog hetzelfde, totdat de maker hiervan door Fitbit werd overgenomen.

De interface van de Collider kan worden aangepast om de klok beter te complimenteren, waarbij gekozen kan worden uit tien verschillende wijzerplaatelementen. Een hartslagsensor houdt bij hoe actief je sport en hoeveel calorieën je op een dag verbrandt.

Vanaf 200 euro

Het horloge is vanaf woensdag te koop bij grote webwinkels vanaf 200 euro. Een beetje gek, want de horlogemaker heeft hem vooraf niet formeel aangekondigd. Je kunt de smartwatch aan zowel iPhones als Android-telefoons koppelen via Bluetooth, waarna je met een bijbehorende app hem instelt.

Fossil onthult zijn horloge vlak voordat de verkoop van de nieuwe Apple Watch Series 5 start. Dat nieuwe horloge heeft een scherm dat altijd aan staat. Het is mogelijk de batterijduur van een dag te garanderen door de ververssnelheid te verlagen.

Review: de nieuwe Apple Watch Series 5

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore