Portal TV

Facebook gaat camera voor aan je televisie verkopen

18 september 2019 14:27
Beeld © Facebook

Facebook gaat vanaf november een camera voor aan tv's verkopen. Met de Portal TV kun je videogesprekken via Messenger en WhatsApp voeren.

De Portal TV wordt aangeboden voor 150 dollar. Je kunt het apparaat activeren door "Hey Portal" te zeggen. Vervolgens hoef je alleen maar te zeggen met wie je wil videobellen. Een afstandsbediening laat je de interface bedienen.

Je kunt tijdens gesprekken ook filters over het beeld heen plaatsen, waardoor je bijvoorbeeld een nepbril ophebt. Het apparaat ondersteunt ook een aantal streamingdiensten, waaronder Amazon Prime Video. Tijdens het kijken van een serie kun je tegelijkertijd videobellen, waarbij het beeld van je vrienden in een hoek van het scherm wordt geplaatst.

Goedkopere schermen

Facebook gaat ook een nieuwe versie van zijn zelfstandige Portal-scherm verkopen. Ook hiermee kun je videogesprekken voeren. De nieuwe Portal en Portal Mini kosten respectievelijk 180 en 130 dollar en zijn daarmee goedkoper dan de eerste generatie.

De eerste Portal verscheen op een ongelukkig moment: vlak voor de aankondiging raakte Facebook verwikkeld in een flink aantal privacyschandalen. Op het moment ligt het bedrijf nog steeds onder vuur voor de manier waarop het met persoonsgegevens van gebruikers omgaat.

Nog niet in Nederland

De nieuwe apparaten zullen in eerste instantie nog niet in Nederland worden verkocht, maar Facebook breidt de lijst met verkooplanden wel uit. Naast de VS en Canada zijn ze ook te vinden in Australië, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië en Spanje.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van