Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Accu-duur

Nieuwe iPhones hebben tot 25 procent grotere batterij

18 september 2019 09:46

De nieuwe iPhone 11's hebben grotere accu's. De verschillen in accucapaciteit vergeleken met de vorige iPhones lopen op tot 25 procent.

Apple zet de capaciteit van de batterijen in iPhones meestal niet op zijn site. Wel moet die informatie gedeeld worden met de keuringsinstanties, zoals het Chinese Telecommunication Equipment Certification Center (TENAA), meldt MacRumors.

Daarom is duidelijk dat de iPhone 11 Pro Max een batterijcapaciteit van 3969 mAh heeft, 25 procent meer dan de iPhone XS Max van vorig jaar. De 11 Pro Max heeft ook de grootste groei in batterijduur: tot vijf uur meer ten opzichte van vorig jaar.

Meer ruimte voor batterijen

De accu van de iPhone 11 Pro is met 14,5 procent gegroeid ten opzichte van de iPhone XS naar een capaciteit van 3046 mAh, goed voor een tot vier uur langere accuduur. De iPhone 11 heeft nu een 3110 mAh-accu, een groei van 5,7 procent ten opzichte van vorig jaar, goed voor een uur extra batterijduur.

De nieuwe iPhones zijn een fractie dikker en zwaarder dan de modellen van vorig jaar. Ook ontbreekt een drukgevoelig scherm, waardoor in de iPhones meer ruimte is voor grotere accu's. Het werkgeheugen van de iPhone 11 Pro-modellen is met 4 GB gelijkgebleven aan vorig jaar. De iPhone 11 heeft nu ook 4GB, waar de iPhone XR er 3 heeft.

Modems van Intel

Ook is duidelijk dat de iPhones van dit jaar opnieuw modems van Intel hebben, meldt PCMag. Geen grote verrassing: Apple ging de afgelopen jaren met Intel in zee vanwege een langlopende ruzie met chipmaker Qualcomm.

Die ruzie is inmiddels bijgelegd, en Apple zou voor de 5G-modems voor de iPhones van volgend jaar al samenwerken met Qualcomm. Intel had grote moeite met het maken van die modems, en stopte eerder dit jaar helemaal met het ontwikkelen van 5G-modems.

Intel zette zijn modemtak niet veel later in de verkoop, in juli werd die voor 1 miljard dollar door Apple gekocht. Te laat voor Apple om nog zelf modems te maken voor de iPhones van volgens jaar, latere iPhones krijgen vermoedelijk wel modems die door Apple zelf zijn ontworpen.

Chips ontwerpt Apple ook al jaren zelf, met succes: de chips van iPhones zijn steevast sneller dan concurrerende processoren.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore