Gratis San Andreas

Grand Theft Auto-uitgever opent eigen digitale gamewinkel

17 september 2019 21:36

Rockstar Games, de uitgever van populaire gameserie Grand Theft Auto, lanceert een eigen gamewinkel voor pc. Als lokkertje wordt San Andreas weggegeven. 

Uitgever Rockstar heeft een eigen digitale gamewinkel gelanceerd: de Rockstar Games Launcher. In deze winkel zijn onder andere alle games in de Grand Theft Auto- en Max Payne-serie te koop. Ook games als L.A. Noire en Bully zijn via de launcher te vinden.

De Rockstar Games Launcher is een programma dat gamers installeren op hun pc, om vervolgens games te kopen en te starten. Als lokkertje wordt de game Grand Theft Auto: San Andreas tijdelijk gratis weggegeven. 

Red Dead Redemption 2

Er worden steeds meer soortgelijke launchers door gamebedrijven gemaakt. Hierdoor raakt de markt voor pc-games gefragmenteerd. Vanuit pc-gamers klinkt daar veel kritiek over. Zo heeft Fortnite-maker Epic Games geld besteed om nieuwe games exclusief op zijn Epic Game Store te plaatsen, waardoor ze niet via populaire gamewinkel Steam verkrijgbaar zijn. 

Het is nog niet duidelijk of Rockstar ook exclusieve games gaat aanbieden. Gamers kijken bijvoorbeeld halsreikend uit naar een pc-versie van cowboygame Red Dead Redemption 2. Deze Rockstar-game zou veel mensen naar de Rockstar Games Launcher kunnen lokken. 

Dit is de ultieme gear voor gamers

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's  

Erwin Vogelaar

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore