Tech

Maker Mr. Robot gaat Battlestar Galactica rebooten

17 september 2019 19:51

Sam Esmail, het brein achter televisieserie Mr. Robot, werkt aan een reboot van Battlestar Galactica voor nieuwe streamingdienst Peacock.

Er wordt nog een nieuwe streamingdienst gelanceerd: Peacock. NBC Universal belooft 15.000 uur aan content bij de launch. Dat komt door een flinke stapel aan oude series uit het archief van NBC, maar ook nieuwe shows.

De nadruk bij deze nieuwe shows lijkt op reboots te liggen. Zo wordt onder andere tienerserie Saved by the Bell nieuw leven ingeblazen. Ook gaat de maker van Mr. Robot aan de slag met een nieuwe versie van sciencefictionserie Battlestar Galactica.

Cylons

De nieuwe Battlestar Galactica zou geïnspireerd zijn door de versie uit 2004, en niet het origineel uit 1987. Het idee van beide series is dat robots (Cylons) zich zover hebben ontwikkeld, dat ze niet meer van mensen te onderscheiden zijn. Een van de grote vragen is dus wie van de personages mens is en wie Cylon. 

Sam Esmail is aangetrokken als een producent van de nieuwe serie. In tegenstelling tot Mr. Robot gaat hij de show dus niet zelf schrijven en regisseren. Het vierde en laatste seizoen van Mr. Robot, wat overigens over een hacker en niet een robot gaat, start in oktober.

Peacock

Streamingdienst Peacock wordt verder gevuld met series zoals The Office, Brooklyn Nine-Nine, 30 Rock, Downton Abbey, Frasier, House en Will & Grace. Veel van deze series zijn in Nederland nu op andere diensten te bekijken. 

Peacock is vanaf 2020 eerst exclusief voor de Verenigde Staten bedoeld, maar NBC wil de dienst later ook wereldwijd uitrollen. Het is nog niet bekend of nieuwe series zoals Battlestar Galactica in Europa eerst via een andere streamingdienst te zien zullen zijn.

Disney+ is hier! Ga jij Netflix opzeggen?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's  

Erwin Vogelaar

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore