Bèta vereist

Apple al gestart met Apple Arcade op iOS 13

16 september 2019 20:15 Aangepast: 17 september 2019 12:31

De abonnementsdienst Apple Arcade is drie dagen eerder gestart dan werd gedacht. Gebruikers die zich willen aanmelden moeten alleen wel via een omweg iOS 13 installeren.

Apple Arcade zou in eerste instantie op 19 september van start gaan, maar iOS 13-gebruikers konden maandag al een abonnement afsluiten en games downloaden.

Het abonnement biedt toegang tot een grote verzameling games. De spellen bevatten geen advertenties of in-app aankopen. Apple verdeelt het betaalde abonnementsgeld onder de makers van de games.

Vermoedelijk heeft Apple het abonnement vroeger gestart omdat de meeste mensen er officieel nog geen gebruik van kunnen maken. iOS 13 wordt pas op 19 september beschikbaar gesteld en is vereist om de Apple Arcade-pagina in de App Store te vinden.

iPhone- en iPad-bezitters die de bètaversie van iOS 13 draaien, kunnen het abonnement echter wel afsluiten. Ook de testversie van iOS 13.1 werkt met Apple Arcade. Appmakers hebben daarnaast toegang tot de zogeheten Golden Master, wat in feite de definitieve versie van iOS 13 is

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Apple Arcade: dit weten we over de Apple-gamedienst

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Beveiliging iOS 13 te omzeilen: contacten in te zien

Review: iPhone 11

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore