Formaliteit

Snellere Wi-Fi 6 nu officieel beschikbaar

17 september 2019 07:56 Aangepast: 17 september 2019 13:35
Beeld © iStock

De snellere Wi-Fi 6-standaard is vanaf nu officieel beschikbaar. Dat is een formaliteit, want producten met Wi-Fi 6 worden al een paar maanden verkocht.

De Wi-Fi Alliance, het bedrijf dat de implementatie van Wi-Fi in nieuwe apparatuur in de gaten houdt, is op maandag begonnen met het certificeren van producten met Wi-Fi 6. Dat meldt The Verge. Deze goedgekeurde apparaten behalen de snelheid en capaciteit die met de nieuwe technologie behaald kan worden.

Wi-Fi 6 kan snelheden van maximaal 9,6 gigabit per seconde bereiken. Dat is veel sneller dan de vorige generatie, die tot maximaal 3,5 gigabit per seconde kwam. Daarnaast moet de capaciteit een stuk groter zijn.

Samsung zei begin dit jaar al dat de Galaxy S10 de eerste telefoon is die Wi-Fi 6 ondersteunt. Het is alleen nog de vraag of de Wi-Fi Alliance bereid is die telefoon te certificeren, want volgens de brancheorganisatie is de Note 10 de eerste Wi-Fi 6-telefoon ter wereld. En die telefoon is nog maar net op de markt.

iPhones officieus ondersteund

De nieuwe iPhone 11 en 11 Pro gaan ook per direct werken met Wi-Fi 6, maar ook dat gebeurt niet formeel. Apple weigert al jaren zijn telefoons te certificeren bij de organisatie - terwijl de techgigant wel gewoon lid is van de Wi-Fi Alliance.

Dat betekent overigens niet dat je nieuwe iPhone of Galaxy-telefoon ook meteen sneller communiceert via Wi-Fi. Dan moet je router namelijk ook met Wi-Fi 6 werken.

Wi-Fi 6: de nieuwe wifi-versie wordt veel beter

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore