Presentatie

Google onthult nieuwe Pixel 4-telefoon op 15 oktober

16 september 2019 19:25 Aangepast: 16 september 2019 19:31

Google gaat zijn nieuwe Pixel 4-telefoons op 15 oktober presenteren.

De zoekgigant heeft journalisten op die datum uitgenodigd voor een evenement in New York, waar een "paar nieuwe dingen gemaakt door Google" gepresenteerd gaan worden.

Het is buitengewoon waarschijnlijk dat de nieuwe Pixel 4 dan ook zal worden gepresenteerd. Het techbedrijf bevestigde in juni al aan de telefoon te werken en deelde toen een paar details. Zo zal het toestel een gespecialiseerde vorm van gezichtsherkenning krijgen, vermoedelijk vergelijkbaar met Face ID op recente iPhones. 

De afgelopen dagen lekte er meerdere foto's van de Pixel 4. De XL-versie van de telefoon zou een 6,2 inch-scherm hebben en 6GB werkgeheugen bevatten. Achterop zitten twee cameralenzen. 

Nederland nog de vraag

Het is nog de vraag of de telefoons ook in Nederland verkocht worden. Eerdere Pixel-toestellen verschenen hier niet officieel, maar werden wel door sommige winkels geïmporteerd.

Vermoedelijk zal Google naast de Pixel 4 nog een aantal producten laten zien, waaronder een nieuwe Pixelbook en opvolgers van de Google Home-speakers, die mogelijk onder de Nest-naam verkocht worden. 

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van