Elektrische fietsen

Fietsmerk Trek lanceert tien nieuwe e-bikes

17 september 2019 09:44 Aangepast: 17 september 2019 16:22
Beeld © Trek

Nieuwe motoren van Bosch moeten de e-bikes van Trek nog soepeler laten fietsen. Maar daar betaal je wel flink voor.

Fietsmerk Trek heeft tien nieuwe elektrische fietsen gepresenteerd onder de naam Allant+. Het goedkoopste model kost al 3399 euro, maar het duurste model gaat zelfs tot 5999 dollar. Dit is nog zonder een extra batterij.

Die hoge prijs zit 'm grotendeels in de motor. Het gaat om de nieuwste generatie van Bosch, die veertig procent kleiner en twintig procent lichter is, zonder het verlies van kracht. Dat zorgt er volgens Trek ook voor dat de aandrijving soepeler gaat. Ook is de e-bike stiller dan voorheen. Verder zit de batterij mooi in het frame verwerkt, maar toch kan deze gemakkelijk verwijderd worden om binnenshuis op te laden. 

Speed Pedelec

Het duurste model, de Allant+ 9.9S, kost 5999 euro en bevat een 625Wh-batterij die uit te breiden is met een extra 625Wh-batterij. De fiets is een speed pedelec en kan tot 45 kilometer per uur, heeft 12 versnellingen en is gemaakt van carbon. Daarmee is het frame 1,8 kilo lichter geworden dan de voorganger Super Commuter+ 8S, maar nog steeds is het een zware jongen van 23 kilo vanwege de grote batterij.

De fietsen komen in verschillende uitvoeringen, waaronder dames-, heren- en unisex-modellen en verschillende kleuren. 

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Getest: 'Dit is echt een heerlijke e-bike'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van