Elektrische fietsen

Deze e-bike is voor de politie

16 september 2019 09:17 Aangepast: 16 september 2019 15:01

Na politie te paard, politie-auto's en politiemotoren, komen er nu ook elektrische politiefietsen. Delfast maakte een e-bike waar geen speed pedelec tegenop kan.

Delfast maakt fietsen die verdacht dicht bij een motor in de buurt komen. Het elektrische bereik van de fiets is bijvoorbeeld 384 kilometer en dan hoef je zelf niet mee te trappen. De topsnelheid is dan ook nog eens 80 kilometer per uur. Daar kun je op je speed pedelec dus niet aan ontsnappen.

De Delfast Top is het duurste fietsje van de Amerikaanse fabrikant. Hij lijkt op een crossmotor met pedalen. Er zit wel gewoon een Shimano 7-versnellingssetje op, maar verder zijn er meer overeenkomsten met een motor dan een fiets. Op basis van dit model met een vanafprijs van €5000 bouwden de Amerikanen de Top Cop. 

Toevoegingen aan de fiets zijn een gps-tracker, ruimte voor de politiespulletjes en uiteraard lampen en sirenes. In Nederland is de reguliere Delfast Top gewoon te koop, maar vanwege de topsnelheid zul je er niet de openbare weg mee op mogen, tenzij je hem als motorfiets laat keuren.

Nederlandse politie

De Nederlandse politie test de komende maanden behalve elektrische auto's en elektrische motorfietsen ook een speed pedelec.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore