Kleurtjes scoren goed

'iPhone 11 verkoopt beter dan verwacht'

16 september 2019 09:54 Aangepast: 17 september 2019 12:32
Beeld © Apple

Apple-expert Ming-Chi Kuo ziet in de eerste week meer interesse dan verwacht voor de nieuwe iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max.

In een analyse stelt de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo dat de voorverkoop van de iPhone 11-serie beter gaat dan verwacht. Volgens Kuo zijn het vooral de iPhones met bijzondere kleuren die het goed doen, namelijk de donkergroene iPhone 11 Pro en de groene en paarse iPhone 11, zo schrijft 9to5Mac.

Analysebedrijf TF Securities schroeft ook de voorspellingen op: het verwacht niet 65 tot 70 miljoen verkochte iPhones dit jaar, maar 70 tot 75 miljoen exemplaren.

Kuo zegt dat de iPhone 11 Pro, de duurste uit de serie, het in de Verenigde Staten het beste doet, terwijl in China juist de goedkopere iPhone 11 populair is. Verder verwacht Kuo dat de opgelegde importheffingen die op 15 december ingaan niet doorgerekend gaan worden aan de klanten.

Betere camera, betere prijs

De nieuwe iPhones zijn allemaal uitgerust met betere camera's, waarbij de twee Pro-modellen een derde camera hebben gekregen voor een extra wijde foto. Verder is de goedkoopste nieuwe iPhone 50 euro in prijs gezakt in vergelijking met vorig jaar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van