Streamingoorlog

Disney-baas Bob Iger verlaat raad van bestuur Apple

14 september 2019 09:45 Aangepast: 14 september 2019 09:52
Beeld © Getty

De Disney-CEO Bob Iger zit niet langer in de raad van bestuur van techgigant Apple.

Iger verliet op 10 september officieel de raad van bestuur, maar het nieuws is recent pas bekendgemaakt. Dat is de dag waarop Apple ook zijn nieuwe producten aankondigde, waaronder nieuwe iPhones, iPads en een Apple Watch waarvan het scherm altijd aan staat.

Apple deelde ook de eerste details over zijn streamingdienst Apple TV+, die 1 november start voor 5 euro per maand. Dat is een directe concurrent voor Bob Iger’s Disney+, dat diezelfde maand begint voor 7 euro per maand. 

"Ik heb ontzettend veel respect voor Tim Cook, zijn team bij Apple en mijn mederaadsleden", vertelt Iger in een verklaring kort nadat het nieuws bekend werd gemaakt. Een reden voor zijn vertrek geeft hij niet. 

Vriend van Steve Jobs

Iger was een goede vriend van de voormalig Apple-CEO Steve Jobs. Hij betrad de raad van bestuur kort na Jobs zijn overlijden. De oud-Apple-CEO zat op zijn beurt jarenlang in de raad van bestuur bij Disney.

De huidige Apple-voorman Tim Cook sprak ook kort over zijn vertrekkende collega. "Hoewel we hem ontzettend veel gaan missen als raadslid, respecteren we zijn besluit en verwachten we dat de relatie tussen Disney en Apple lang stand zal houden."

Disney+ is hier! Ga jij Netflix opzeggen?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore