'Veiligere vrachtwagens'

Waymo wil ook zelfrijdende vrachtwagens bouwen

12 september 2019 18:56 Aangepast: 12 september 2019 18:59
Zelfrijdende wagens van Waymo. Beeld © AFP

Google-zusterbedrijf Waymo onderzoekt de mogelijkheid om zelfrijdende vrachtwagens te gaan bouwen.

Waymo-topman John Krafcik ziet een gat in de markt omdat het aantal vrachtwagenchauffeurs afneemt, zei hij donderdag tegen een groep leiders uit politiek en industrie volgens Reuters. Waymo experimenteerde tot nu toe vooral met zelfrijdende taxi's en heeft een aantal testprojecten lopen, waaronder in de stad Chandler in Arizona.

Krafcik denkt dat Waymo's technologie vrachtwagens "veiliger en sterker" kan maken. Waymo heeft volgens Krafcik al tests uitgevoerd met zelfrijdende programma's in trucks in de Verenigde Staten.

Momenteel klagen passagiers van de autonome Waymo-taxi's nog over vreemde routes, slechtgekozen uitstappunten en moeilijk rijgedrag, schreef The Information in augustus. Het aantal klachten daalt echter gestaag: van 40 procent van alle passagiers begin dit jaar naar 30 procent in juli en augustus.

Daimler en Tesla

Meerdere grote autofabrikanten, waaronder Tesla en Daimler, werken ook aan zelfrijdende vrachtwagens. Daimler maakte deze week bekend dat het in de Amerikaanse staat Virginia binnenkort al zelfrijdende trucks de weg op zal sturen. Er gaan nog wel twee medewerkers per truck mee voor de zekerheid.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van