Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Techmakeover

Intel brengt VR en 3D-tracking naar Olympische Spelen

12 september 2019 18:46 Aangepast: 12 september 2019 18:51

Intel kondigt een aantal technische innovaties aan voor de Olympische Spelen van Tokio in 2020. Zo demonstreert de chipfabrikant in Tokio 3D-cameratracking voor atleten, een 'true virtual-reality'-beleving voor bepaalde sporten en houdt het een groot e-sportstoernooi.

De nieuwe '3DAT'-tech van Intel moet het mogelijk maken om drie-dimensionale visualisaties te maken van deelnemende atleten. Het systeem analyseert via meerdere camera's de bewegingen van de sporters en vertaalt dat naar visuele informatie die voor de kijkers over de videobeelden heen gelegd kan worden.

De techniek zal in 2020 worden ingezet bij herhalingen van sprintwedstrijden, schrijft Intel. Het bedrijf maakt daarbij gebruik van kunstmatige intelligentie en de cloudopslag van het Chinese Alibaba.

Virtual reality

Ook zet Intel flink in op 'true virtual reality'. Het bedrijf schept in de persbericht op dat het voor het eerst een evenement op de Olympische Spelen live in virtual reality wil uitzenden. Intel zal in ieder geval de openings- en sluitingsceremonies, gymnastiek, boksen, beachvolleybal en atletiek uitzenden.

Dat gaat "via de omroepen die de rechten in handen hebben". Hoe dit precies moet gaan werken, is nog niet duidelijk.  

E-sports

In de dagen voor de Olympische Spelen organiseert Intel een e-sportskampioenschap, de Intel World Open. Die vindt plaats van 22 tot 24 juli. Gamers nemen het tegen elkaar op in vechtspel Street Fighter V en 'voetbal meets racen'-game Rocket League.

In vergelijking met de spectaculaire prijzenpotten voor de games Dota 2 en Fortnite (30 miljoen dollar voor de finale) valt die van de World Open wel mee: voor elk van de deelnemende games is er 250.000 dollar te verdelen.

De kwalificatie voor dit competitieve gamekampioenschap begint vroeg in 2020. Er volgt in juni in de Poolse stad Katowice een knock-outkwalificatie, waarvan de winnaars naar Tokio gaan.

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) lonkt al langer naar e-sports, maar besloot in 2018 dat 'gamen als sport' niet past bij de waarden van de Olympische Spelen.  

Miniatuurvoorbeeld
Bezorgrobot

Robots bezorgen drankjes bij Olympische Spelen van Tokio

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore