Ga naar de inhoud
Clickfarm

Instagram schikt met grote verkoper van neplikes

Beeld © ANP

Instagram schikt met een Nieuw-Zeelands bedrijf dat volgens het socialmediaplatform geautomatiseerde likes verkocht aan gebruikers.

Moederbedrijf Facebook stapte in april dit jaar naar de federale rechter in Californië omdat het bedrijf Social Media Series zo'n 9 miljoen dollar zou hebben verdiend aan de verkoop van nepinteracties en nepvolgers. 

Het bedrijf gebruikte daarvoor websites met namen als 'SocialEnvy.co'. De prijzen varieerden van vijftig likes voor een tientje tot 2000 likes voor honderd dollar per week.

Facebook eiste in de oorspronkelijke aanklacht dat het bedrijf de toegang tot Instagram en Facebook werd ontzegd, en eiste bovendien alle winst die het bedrijf maakte op. Het is niet duidelijk wat daar van over is gebleven in de uiteindelijke schikking. Instagram treedt sinds eind vorig jaar hard op tegen de verkoop van neplikes.

Volgens Law360 dient Facebook binnen twee weken een bevel in waar "beide partijen mee zijn ingestemd". "We zijn het eens geworden over een oplossing", aldus de bedrijven.   

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.

'Help,
Insta-like
'Help, mijn post heeft geen likes!' Maakt Instagram mensen gek?