Niet Microsoft

'Phishingscams over Apple meest gezocht op Google'

11 september 2019 17:45 Aangepast: 11 september 2019 17:57
Beeld © Getty

Internetgebruikers maken zich het meeste zorgen om phishingscams rond Apple. Het afgelopen jaar zocht men op Google het meeste naar phishingmailtjes die iets met de iPhone-maker te maken hebben.

Redscan onderzocht het zoekgedrag van internetgebruikers rond cyberveiligheid. Apple bleek de meestgezochte term als het over phishingscams ging, fraude waarbij misleidende e-mails naar een slachtoffer worden gestuurd in de hoop dat deze op een malafide link drukt of anderzijds inloginformatie overdraagt.

Bij dergelijke fraude wordt er vaak misbruik gemaakt van merknamen van bekende bedrijven. In gesprek met Forbes noemt Redscan-topman Andy Kays het enorme aantal Apple-gebruikers wereldwijd (1,4 miljard) als een mogelijke reden voor de prominente positie van Apple in de lijst.

Microsoft lager in de lijst

Opvallend genoeg haalt Microsoft, ondanks verschillende Outlook-scams en phishingpogingen rond Windows-accounts, niet eens de top 5. Na Apple volgen Paypal, de Britse belastingdienst, Amazon, en een Amerikaanse bank.

Verder ontdekte Redscan dat de interesse in anti-virussoftware lijkt te dalen, wat waarschijnlijk komt omdat bedrijven ook naar andere beveiligingsoplossingen kijken.

Volg Bright op YouTube voor meer video's over tech en veiligheid.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore