Data Apple-updates

iOS 13 en watchOS 6 op 19 september te downloaden

10 september 2019 21:35 Aangepast: 11 september 2019 17:26
Beeld © Getty

Op 19 september verschijnt iOS 13 voor iPhone en watchOS 6 voor Apple Watch. Later volgen nieuwe versies van iPadOS en macOS.

Tijdens de grote keynote van Apple lag de nadruk op hardware, met in de hoofdrol de nieuwe iPhone 11. Toch is er ook genoeg naar uit te kijken als je geen upgrade doet.

iOS en watchOS

iOS 13 verschijnt op 19 september. Deze update voegt onder andere een donkere modus toe aan iPhones. Ook krijgt Apple Maps een flinke update, zijn memoji in stickers te veranderen en kun je swipend typen. 

watchOS 6 is ook vanaf 19 september te downloaden. Met deze update krijgt je Apple Watch onder andere meer apps, onafhankelijke toegang tot de App Store en de mogelijkheid om je menstruatiecyclus bij te houden.

iPadOS en macOS

iPadOS verschijnt op 30 september. Dit is de eerste keer dat de iPad geen iOS-update krijgt, maar een aparte versie van het besturingssysteem. Met iPadOS is het onder andere makkelijker om te multitasken.

De nieuwste update voor macOS genaamd Catalina, zal in vanaf oktober verkrijgbaar zijn. Een grote verandering is dat de iTunes app verdwijnt, en vervangen wordt door Apple Music, Apple Podcasts en Apple TV. Ook is het na deze update mogelijk om een iPad als tweede scherm te gebruiken. 

Bright.nl is aanwezig bij het Apple-event. Volg de updates op Twitter, op Facebook en Instagram.

Video's met een eerste indruk van de nieuwe Apple-producten verschijnen op het Bright YouTube-kanaal

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Apple kondigt drie nieuwe iPhones aan: iPhone 11, Pro en Pro Max

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Apple lanceert nieuwe instap-iPad

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Apple Watch Series 5 heeft scherm dat altijd aan staat

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van