Nieuwe iPad

Apple lanceert nieuwe instap-iPad

10 september 2019 19:40 Aangepast: 11 september 2019 00:09

Apple heeft tijdens zijn grote keynote een nieuwe iPad aangekondigd met een 10.2 inch-scherm, als opvolger van de 9.7 inch iPad.

Bright is vanavond live bij het Apple-event. Volg ons op Twitter, op Facebook en Instagram voor updates. Video's met de Apple-producten verschijnen later op ons YouTube-kanaal.

Apple heeft tijdens zijn grote productpresentatie een nieuwe iPad aangekondigd. Deze iPad heeft een 10.2 inch-scherm en volgt de populaire 9.7 inch iPad op. 

De nieuwe iPad wordt aangestuurd door een snelle A10 Fusion-chip en is gemaakt van honderd procent gerecycled aluminium. Apple belooft tot tien uur accuduur. Ook ondersteunt de iPad de eerste generatie van de Apple Pencil.

De iPad 10.2 bevat een Smart Connector, waardoor een Smart Keyboard is aan te sluiten. Dit toetsenbord dient ook als hoesje voor de tablet.

iPadOS

Deze iPad draait op iPadOS, de aangepaste versie van iOS speciaal voor tablets van Apple. Hierdoor is het onder ander makkelijker om te multitasken, of het virtuele toetsenbord in een hoekje te plaatsen. 

De nieuwe iPad is te koop vanaf 389 euro. Vanaf vandaag is de tablet te bestellen, waarna deze aan het eind van september wordt geleverd. De Apple Pencil van de eerste generatie is los verkrijgbaar voor 99 euro, de Smart Keyboard kost 179 euro.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Videodienst Apple TV+ kost 5 euro per maand

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Dit kondigde Apple vanavond aan

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van