Apple Arcade

Videodienst Apple TV+ kost 5 euro per maand

10 september 2019 19:26 Aangepast: 11 september 2019 00:10

Apple heeft vanavond de prijzen van zijn nieuwe abonnementen op series en games onthuld. Netflix-alternatief Apple TV+ kost 5 euro per maand. Gamedienst Apple Arcade krijgt dezelfde maandprijs.

Apple heeft tijdens zijn grote productpresentatie meer details over de Netflix-concurrent Apple TV+ onthuld. De abonnementsprijs wordt 5 euro per maand. De streamingdienst voor series en films gaat op 1 november van start in meer dan 100 landen. Kopers van nieuwe iPhones, iPads en Apple TV's krijgen een jaar gratis toegang tot Apple TV+.  

Ter vergelijk: de streamingdienst Disney+, die op 12 november van start gaat, kost 7 euro per maand, en Netflix rekent voor zijn goedkoopste abonnement 8 euro per maand. 

Apple TV+ biedt bij de lancering toegang tot nog maar een beperkt aanbod aan series, waaronder de comedyserie The Morning Show met Reese Witherspoon, Jennifer Aniston en Steve Carell.  

Game-abonnement Apple Arcade

Apple heeft ook de prijs van zijn nieuwe game-abonnement Apple Arcade onthuld, eveneens 5 euro per maand. Apple Arcade is vanaf 19 september beschikbaar, in 150 landen. De dienst verschijnt die dag op iOS 13, op 30 september volgt de lancering op iPadOs en tvOS 13, en in oktober is Apple Arcade ook beschikbaar op macOS Catalina.

Apple Arcade biedt toegang tot meer dan 100 spellen op iPhones, iPads, Macs en Apple TV's. Het is mogelijk om het game-abonnement de eerste maand gratis te proberen.

Frogger

Tijdens de Apple-presentatie lieten meerdere grote gamemakers hun spellen voor Apple Arcade zien. Konami brengt een exclusief Frogger-spel naar Apple Arcade, 'Frogger in Toy Town'.

Ook te zien tijdens de presentatie waren de nieuwe games Sayonara Wildhearts, volgens de makers een 'speelbare muziekclip', en Shinsekai: Into the Depths, een onderwater platformspel. Tal van indie-ontwikkelaars zullen ook games voor Apple Arcade uitbrengen.

Google Stadia

Concurrentie voor Apple Arcade komt onder meer van Google. Dat bedrijf lanceert in november een eigen gamestreamingdienst, genaamd Google Stadia, waarvan het abonnement 10 euro per maand gaat kosten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Apple kondigt drie nieuwe iPhones aan: iPhone 11, Pro en Pro Max

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Apple Watch Series 5 heeft scherm dat altijd aan staat

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Apple lanceert nieuwe instap-iPad

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van