Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Nederlands

Nieuwe gadget maakt Polaroids van smartphone-foto's

10 september 2019 15:32 Aangepast: 10 september 2019 18:56
Beeld © Polaroid Originals

Het Nederlandse Polaroid Originals heeft zijn eerste fotoprinter aangekondigd. De gadget is speciaal bedoeld voor telefoonfoto's.

Het Nederlandse Polaroid Originals heeft inmiddels al een aantal nieuwe ouderwetse Polaroid-camera's op de markt gebracht. Nu komt daar een fotoprinter bij, maar wel eentje die heel anders werkt dan alle andere fotoprinters voor telefoons.

Het nieuwe product, genaamd Polaroid Lab, werkt analoog: gebruikers selecteren een foto op hun telefoon, en leggen het toestel met het scherm naar beneden op de Polaroid Lab. De foto wordt via een stel lenzen vervolgens op een lege Polaroid-foto geprojecteerd, waarna het vierkante plaatje naar buiten rolt.

'Piepkleine donkere kamer'

Polaroid Originals beschrijft het apparaat als "een miniatuur donkere kamer voor op tafel."

Het apparaat belooft tot een maand mee te gaan op één batterijlading, en kan door iedereen gebruikt worden: geen koppelen of snoeren nodig. Wel is de Polaroid-app nodig, om foto's op maat te snijden en eventueel van een filter te voorzien.

Het apparaat werkt met vrijwel alle foto's die ook in Polaroid-camera's gaan. Polaroid Lab is vanaf 10 oktober verkrijgbaar, voor 130 euro.

Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal voor meer gadgetvideo's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore