Tweerichtingsverkeer

'Toch geen AirPods draadloos laden met nieuwe iPhones'

10 september 2019 11:28 Aangepast: 10 september 2019 11:37
Beeld © Ben Geskin

De nieuwe iPhones zouden toch niet de mogelijkheid krijgen om AirPods en de Apple Watch te laden met draadloos laden in twee richtingen.

Dat zeggen analist Ming-Chi Kuo en journalist Mark Gurman, de twee meest trefzekere bronnen van onaangekondigd Apple-nieuws. Beide mannen zeiden de afgelopen maanden dat de nieuwe iPhones draadloos laden in twee richtingen zouden hebben.

Gebruikers zouden dan hun AirPods op de achterkant van hun iPhone kunnen leggen om die op te laden. Samsung en Huawei bieden die functie al in hun nieuwste toestellen. Apple zou echter niet tevreden zijn over de prestaties van de functie in nieuwe iPhones, waardoor de nieuwe iPhones mogelijk toch geen 'tweewegs-laden' hebben.

Debacle rond AirPower

Het zou niet voor het eerst zijn dat een draadloze laadfunctie sneuvelt op de hoge eisen van Apple. Eerder kondigde het bedrijf de AirPower-lader aan. Gebruikers zouden hun telefoon, AirPods en Apple Watch op willekeurige plekken op het matje kunnen leggen, en ze zouden worden geladen.

In de praktijk bleek dat moeilijk; het matje moest worden volgestopt met draadloze laadspoelen, die gloeiend heet werden. AirPower werd uiteindelijk anderhalf jaar na de aankondiging geannuleerd.

Groot verschil met AirPower is dat de tweewegs-laadfunctie van de nieuwe iPhones nooit officieel is aangekondigd door Apple.

De nieuwe iPhones worden vanavond door Apple aangekondigd, tijdens een evenement dat start om 19:00 uur.

Bright is bij dat evenement aanwezig. Volg ons op Twitter, Facebook en Instagram.

Dit wordt er verwacht van de nieuwe iPhones

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore