Ga naar de inhoud
Elektrische auto's

Elektrische Volkswagen ID.3 kost minder dan 30.000 euro

Beeld © Volkswagen

Volkswagen heeft zijn elektrische 'instapmodel' ID.3 officieel gepresenteerd. De auto heeft volgens het Duitse merk meer binnenruimte dan alle concurrenten in deze prijsklasse.

Op de autobeurs IAA in Frankfurt heeft Volkswagen maandagavond zijn elektrische auto ID.3 aangekondigd. De auto is relatief goedkoop, met een startprijs van onder de 30.000 euro. De levering start in 2020.

Bijzonder aan de auto is dat Volkswagen heeft geprobeerd om zoveel mogelijk ruimte aan de binnenkant te creëren. Elektrische auto's hebben geen benzinemotor, waardoor er veel ruimte overblijft. Volgens Volkswagen heeft geen enkele andere auto in deze categorie zoveel binnenruimte als de ID.3. Het bedrijf noemt het dan ook 'the Open Space', met hoofdletters.

Ook is het dashboard behoorlijk leeg gelaten, net zoals bijvoorbeeld bij Tesla. Er zijn weinig knoppen in de ID.3, maar er is wel een groot scherm.

Actieradius 

Het instapmodel heeft een 45 kWh-accu, met een bereik van 330 kilometer. De auto komt ook beschikbaar met accu's van 58 kWh (420 kilometer) en 77 kWh, voor een bereik van 550 kilometer op een volle acculading. De lichtste versie heeft 150 pk, de twee andere versies hebben 204 pk.

Via een snellader van 100 kW kan de ID.3 binnen een half uur laden weer 290 kilometer rijden.

Volkswagen start in november met het produceren van de auto in het Duitse Zwickau. De fabrikant zegt al 30.000 reserveringen voor de auto op zak te hebben.

Nieuw logo bij de 'nieuwe koers'

Tegelijk met de presentatie van de nieuwe elektrische auto toonde Volkswagen ook een nieuw logo. Volgens het persbericht reflecteert het nieuwe logo de lijn van wat het bedrijf 'New Volkswagen' noemt. Dat staat voor 'moderner, duidelijker en eenvoudiger'. De komende maanden gaat het bedrijf bij 10.000 dealers meer dan 70.000 logo's vervangen.

Volg Bright op YouTube voor meer video's over elektrische auto's

Duurtest:
Kijk ook:
Duurtest: hoe bevalt de Tesla Model 3 na drie maanden?