Tech

'Google Assistant gaat voor je in telefoonwachtrij staan'

09 september 2019 14:37

Google Assistant zou binnenkort een functie krijgen waardoor gebruikers zelf niet meer hoeven te luisteren als zij in de wacht staan bij het bellen.

"Nog vijf wachtenden voor u", zegt een vooraf ingesproken stem, daarna gaat de blikkerige wachtmuziek door. Iedereen die weleens een helpdesk heeft gebeld kent dit kleine leed, Google wil het gaan oplossen. De Google Assistant gaat het luisteren binnenkort van de gebruiker overnemen, meldt 9to5Google.

Zodra de gebruiker in een wachtrij terechtkomt, kan hij zijn telefoon wegleggen, of wat anders gaan doen op het apparaat. Google Assistant roept de gebruiker dan op het moment dat het einde van de wachtrij is bereikt en een medewerker de telefoon opneemt.

Mogelijk op Pixel 4

De functie zou nog in het beginstadium van zijn ontwikkeling zijn, waardoor details nog ontbreken. Zo is niet bekend of de Assistant tegen de medewerker zegt dat de eigenaar eraan komt.

Net zoals veel andere nieuwe functies van Google Assistant zou ook deze functie als eerst naar de Google Pixel komen. Het nieuwste model, de Pixel 4, wordt dit najaar al verwacht.

Google Assistant kan voor gebruikers in de VS al restaurants bellen voor reserveringen.

Google Pixel 3a: beste koop onder de smartphones?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore