Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Buigen maar!

Nintendo werkt aan buigbare controller voor Switch

09 september 2019 10:08
Beeld © Nintendo / Lets Go Digital

Uit een patentaanvraag blijkt dat Nintendo overweegt om deels buigbare Joy-Cons voor de Nintendo Switch op de markt te brengen. Dit moet zorgen voor meer grip.

In een tijd waar nieuwe smartphones buigbaar worden, blijft ook de spelcomputer niet achter. Nintendo heeft een patentaanvraag ingediend voor een buigbare Joy-Con-controller. Dat ontdekte de patentnieuwssite LetsGoDigital. Het gaat over het bovenste gedeelte van de controller, waardoor volgens Nintendo de gebruiker meer grip kan krijgen.

Deze buigzaamheid moet niet ten koste gaan van de flexibiliteit van de controllers: je moet de Joy-Cons nog steeds van het apparaat kunnen schuiven en kunnen bevestigen aan een grip.

Nintendo Switch Lite

Het patent staat haaks op het meest recente product dat Nintendo heeft uitgebracht: de Switch Lite. Bij dit goedkopere model zitten de Joy-Cons vast aan het scherm en zijn ze dus niet los te koppelen. Ook is de spelcomputer niet aan een tv te koppelen.

Het is dan ook erg de vraag of dit patent ooit de markt gaat halen, maar het laat in ieder geval zien dat Nintendo veel toekomst ziet in het Switch-platform. 

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore