Stiekeme foto's

Nieuwslezer klaagt Facebook aan om ongepaste advertenties

07 september 2019 10:29 Aangepast: 07 september 2019 10:35
Beeld © Getty Images

Een nieuwslezer uit het Amerikaanse Philadelphia is naar de rechter gestapt, omdat foto's van haar voor ongepaste advertenties op onder andere Facebook en Reddit worden gebruikt.

De Fox 29 News-nieuwslezer Karen Hepp werd met een beveiligingscamera gefotografeerd toen ze in een supermarkt was. Die beelden werden vervolgens gebruikt voor advertenties van datingsites, waarbij de suggestie werd gewekt dat bezoekers met Hepp konden daten. 

Ook waren de foto's te zien in reclame voor medicijnen tegen erectieproblemen. Op een Reddit-subforum werd de foto geseksualiseerd, waarbij hij op afbeeldingenhoster Imgur terechtkwam onder de titel 'MILF'.

In de aanklacht eist Hepp dat de betreffende websites haar foto per direct weghalen. Daarnaast hoopt ze op een schadevergoeding voor de geleden reputatieschade.

Hepp is niet de eerste beroemdheid wiens beelden misbruikt werden door adverteerders. Eerder dit jaar spande John de Mol een kort geding aan, omdat zijn foto's gebruikt worden in nepadvertenties voor bitcoins. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore