Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Schaamteloos gejat design

Huawei's nieuwe AirPods-kopie heeft noise-cancellation

06 september 2019 12:35 Aangepast: 06 september 2019 12:46

Huawei heeft de derde versie van zijn tamelijk onbeschaamde AirPods-kopie uitgebracht. Voor het eerst beschikken draadloze oordoppen met een open ontwerp over noise-cancellation.

Huawei presenteerde de draadloze oordopjes tijdens techbeurs IFA in Berlijn. De FreeBuds 3 lijken erg veel op de populaire AirPods die Apple eind 2016 introduceerde. Ook Huawei heeft zijn muzieknootvormige oordoppen uitgevoerd in hoogglans wit plastic, met aan het eind een verchroomd ringetje en herkenbaar gevormde oorstukken.

De FreeBuds 3 voegen een functie toe die de AirPods nog niet hebben: noise-cancellation. Huawei claimt dat het de eerste is die actieve ruisonderdrukking toevoegt in oordoppen met een open ontwerp. De FreeBuds zijn net als de AirPods niet in-ear, en sluiten de gehoorgang niet compleet af van omgevingsgeluid. Dat maakt noise-cancelling-functionaliteit ingewikkelder.

De draadloze verbinding in de Huawei FreeBuds 3 wordt geregeld door Huawei's eigen A1-chip. AirPods gebruiken Apple's H1-chip. De oordopjes van Huawei zijn de eerste die de nieuwe bluetooth 5.1-standaard ondersteunen, dat een langere accuduur belooft.

Huawei kopieert vaker

Het laaddoosje van de FreeBuds 3 lijkt overigens ook sterk op dat van de AirPods, alleen dan rond. De oordoppen van Huawei zijn ook in het zwart te krijgen. Het doosje kan zowel draadloos worden opgeladen, als via usb-c.

Volgens geruchten zou Apple ook werken aan AirPods met noise-cancellation, maar die worden vermoedelijk pas volgend jaar aangekondigd. Apple heeft met de populariteit van de AirPods een nieuwe markt aangeboord. Draadloze oordoppen zijn de snelstgroeiende groep draagbare audioproducten, en Apple heeft binnen die groep het grooste marktaandeel.

Het is niet voor het eerst dat Huawei schaamteloos afkijkt bij Apple. Zo zien veel onderdelen van de interface van Huawei-telefoons eruit zoals iOS. De camera-app van Huawei is vrijwel één op één overgenomen, net als het instellingsmenu, de weer-app, de activiteiten-app en allerlei icoontjes op het startscherm.

De prijs en beschikbaarheid van de Huawei FreeBuds 3 zijn nog niet bekend.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore