Bètatest

Geen iTunes meer: Apple Music nu in de browser te gebruiken

06 september 2019 10:13
Beeld © Apple

Apple is een openbare test gestart van een webversie van Apple Music. Tot nu toe was de muziekdienst alleen in apps te gebruiken.

In de testversie van Apple Music kunnen gebruikers inloggen met hun Apple ID, om de muziekdienst buiten een app te gebruiken. Het is voor het eerst dat Apple Music beschikbaar is op het web; tot nu toe was de dienst alleen in iTunes en enkele mobiele apps te gebruiken.

Apple Music voor het web ziet er hetzelfde als de nieuwe Apple Music-app voor macOS Catalina. Die nieuwste versie van het Mac-besturingssysteem verschijnt later deze maand, zonder iTunes. Apple neemt op zijn eigen systeem afscheid van de vaak bekritiseerde software. iTunes wordt op de Mac ingewisseld voor een drietal losstaande apps: Apps Music, Podcasts en TV.

Op meer platformen

Wat er met iTunes voor Windows gebeurt, is nog niet bekend. De nieuwe webversie van Apple Music is echter ook gewoon in browsers voor Windows te gebruiken. Een webversie is bijvoorbeeld handig voor gebruikers die op hun werk-pc geen software mogen installeren. Ook is Apple Music nu voor het eerst te gebruiken op platforms als ChromeOS en Linux.

De meeste functies zitten al in de webversie, zoals de Bibliotheek, de zoekfunctie, Voor jou en Ontdekken. Ook Radio zit al in de webversie, al ontbreekt Apple's eigen livezender Beats 1 vooralsnog. Apple belooft dat op termijn alle functies worden toegevoegd.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van