Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Vijf Nokia-telefoons

Nokia brengt klaptelefoon terug: met nog vier nieuwe telefoons

05 september 2019 19:56 Aangepast: 05 september 2019 21:07
Beeld © HMD Global

HMD Global heeft tijdens techbeurs IFA 2019 vijf nieuwe telefoons aangekondigd, met onder andere klaptelefoon Nokia 2720 Flip en nieuwe Android-toestellen Nokia 7.2 en Nokia 6.2.

HMD Global kondigt vijf nieuwe Nokia-telefoons aan. Het bedrijf onthulde de toestellen tijdens een presentatie op techbeurs IFA. De opvallendste toevoeging is de Nokia 2720 Flip. 

Met deze klaptelefoon geeft het bedrijf een moderne draai aan een oud design. Zo heeft de Nokia 2720 Flip ondersteuning voor WhatsApp, Facebook, de Google Assistent en 4G. Ook krijgt de klaptelefoon een noodknop, zodat het toestel bijvoorbeeld geschikt is voor voor ouderen die geen stapels apps nodig hebben.

De 2720 Flip is deze maand nog verkrijgbaar met een adviesprijs van 89 euro. 

Android-smartphones

Onderdeel van de nieuwe line-up van Nokia zijn ook twee nieuwe Android-smartphones. De nieuwe Nokia 7.2 is vanaf eind september verkrijgbaar. Dit toestel moet het vooral van de 48 megapixel camera's hebben.

De drie camera's aan de achterkant zouden onder andere goed foto's schieten in het donker. Er wordt tevens twee dagen accuduur beloofd. De Nokia 7.2 krijgt een adviesprijs van 299/349 euro voor versies met 4/6GB opslagruimte.

De Nokia 6.2 krijgt ook drie camera's, maar die zijn iets minder geavanceerd. Dit toestel is interessant door het hdr-scherm, in combinatie met een lage adviesprijs van 199/249 euro voor versies met 4/6GB opslagruimte. De Nokia 6.2 is vanaf oktober verkrijgbaar.  

Stevige entertainment

De andere twee toestellen zijn de Nokia 800 Tough en Nokia 110. De 800 Tough is een stevige telefoon die tegen een stootje kan. De telefoon biedt ondersteuning voor WhatsApp en de Google Assistent, maar verder niet zoveel. De Nokia 800 Tough is vanaf oktober verkrijgbaar met een adviesprijs van 109 euro.

De Nokia 110 richt zich op entertainment. Dit apparaatje wordt op de markt gezet als mp3-speler, camera en radio. Ook zijn ouderwetse games zoals Snake te spelen. Het toestel is vanaf de tweede helft van september verkrijgbaar voor circa 20 euro.

Naast de telefoons kondigde HMD Global ook nog nieuwe draadloze oordopjes van Nokia aan. Deze True Wireless Nokia Power Earbuds kunnen tot 150 uur aan muziek afspelen, voordat ze weer opgeladen moeten worden. De oordopjes zijn vanaf oktober verkrijgbaar voor 79 euro.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Opvouwbare Samsung Galaxy Fold verschijnt niet in Nederland

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Sony komt met Xperia 5-smartphone en kleurrijke koptelefoons

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore