Facebook Dating

Datingdienst Facebook gelanceerd in 20 landen

05 september 2019 17:34 Aangepast: 05 september 2019 18:04

Facebook heeft zijn datingdienst donderdag in 20 landen gelanceerd, waaronder Amerika, Canada, Mexico en Suriname. In de loop van volgend jaar komt Facebook Dating ook naar Europa.

Om Facebook Dating te kunnen gebruiken, moeten mensen zich via Facebook aanmelden. De app suggereert daarna andere gebruikers met wie er misschien een klik is, "gebaseerd op jouw voorkeuren, interesses en andere dingen die je doet op Facebook". Vervolgens kunnen ze op het profiel van anderen reageren. "Al je activiteiten op Dating blijven op Facebook Dating, ze worden niet gedeeld met de rest van Facebook", benadrukt Facebook.

Gebruikers kunnen instellen dat hun Instagram-posts automatisch ook op hun datingprofiel verschijnen. Stories die mensen op Facebook en Instagram zetten, kunnen binnenkort ook worden doorgeleid naar de datingdienst. Matches kunnen met elkaar chatten via een aparte chatdienst,  niet via Facebook Messenger. Er kunnen alleen tekst en emoji worden verstuurd, geen foto's of video's.

Geheime 'crush'

Verder kunnen gebruikers hun eigen Facebook-vrienden en Instagram-volgers op een geheime 'crush-lijst' zetten. Als de ander dat ook doet, kunnen ze aan elkaar worden voorgesteld. Gebeurt dat niet, zullen gebruikers niet aan hun vrienden worden gekoppeld.

Facebook testte de datingdienst sinds september 2018, onder meer in Colombia. Gebruikers moeten boven de 18 jaar zijn om de datingfunctie te kunnen gebruiken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Facebook Dating komt eraan: wat betekent dat voor andere apps?

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Accounts op Facebook en Instagram zijn altijd gekoppeld

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van