79 procent groei

'Aantal banen voor app-makers in Nederland blijft groeien'

05 september 2019 17:22 Aangepast: 05 september 2019 18:36
Beeld © Getty

Het aantal banen voor ontwikkelaars van Apple-apps is de afgelopen drie jaar in Nederland met bijna 80 procent gegroeid.

Dat meldt Apple aan Bright.nl. Volgens Apple zijn er inmiddels ruim 171.000 banen in Nederland voortgevloeid uit de App Store. In 2016 stond de teller op 76.000 banen.

Ten opzichte van vorig jaar is het aantal banen in de Nederlandse app-sector met zo'n 4000 banen gegroeid; volgens Apple waren er in de zomer van 2018 in Nederland 167.000 banen is de Nederlandse economie voor app-ontwikkelaars.

Amsterdam

Amsterdam blijft de belangrijkste standplaats voor appmakers in Nederland, gevolgd door Rotterdam, Eindhoven en Utrecht. In het Europese overzicht van de 'app-economie' staat Amsterdam opnieuw op de derde plaats, achter Londen en Parijs.

Hoewel Amsterdam volgens Apple de op drie na grootste 'iOS-app-economie' is, kent ons land de grootste concentratie appmakers van heel Europa. Volgens Apple zijn app-ontwikkelaars goed voor meer dan 2 procent van de hele Nederlandse arbeidsmarkt.

Apple telt in zijn overzicht de banen mee die te maken hebben met de ontwikkeling, de ondersteuning, het onderhoud en andere handelingen rond de ontwikkeling van apps. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Apple-baas Tim Cook: "Nederland is geweldig"

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van