Combinatie

'iPhones krijgen in 2020 weer vingerscan maar Face ID blijft'

05 september 2019 16:55 Aangepast: 05 september 2019 17:16

Apple zou voor de iPhones van volgend jaar een vingerafdrukscanner onder het scherm ontwikkelen.

Die vingerafdrukscanner zou een veel groter scanoppervlak hebben dan vingerscanners die onder het scherm van tal van Android-telefoons zitten, meldt de doorgaans betrouwbare Mark Gurman van Bloomberg. Volgens Gurman zou Apple in toekomstige iPhones zowel zijn Face ID-gezichtsscanner als zijn Touch ID-vingerscanner willen gebruiken.

Gurman herhaalt daarmee informatie die analist Ming-Chi Kuo onlangs al meldde. Gurman en Kuo gelden als de twee meest trefzekere voorspellers van nieuwe Apple-producten. Beide geruchten spreken van een iPhone met zowel een vinger- als gezichtsscanner in 2020 of 2021.

Apple gebruikte jarenlang Touch ID-vingerafdrukscanners in zijn iPhones. Die zaten in de thuisknop, waar met de iPhone X vanaf werd gestapt. Nu hebben alle nieuwe iPhones geen fysieke thuisknop meer, en wordt de biometrische controle uitgevoerd met de Face ID-gezichtsscanner boven het scherm.

Face ID onmisbaar

Gurman zegt net als Kuo dat gezichtsherkenning en vingerafdrukscanner elkaar zullen aanvullen in de toekomstige iPhones. Apple zet zijn gezichtsscanner dan ook in voor meer dan identiteitscontrole alleen.

De functie Animoji laat gebruikers bijvoorbeeld met hun eigen gezichtsuitdrukkingen een driedimensionale emoji bewegen, en die functie kan Apple nu niet meer schrappen, stelt Gurman.

De nieuwe iPhones van dit jaar worden aanstaande dinsdagavond om 19.00 uur Nederlandse tijd aangekondigd. Veel details zijn al uitgelekt. Zo zouden de nieuwe iPhones een gezichtsscanner met een grotere kijkhoek krijgen, zodat iPhones ook ontgrendeld kunnen worden als die plat op tafel liggen.

Opvolger iPhone SE

Gurman stelt ook dat Apple werkt aan aan opvolger van de goedkope iPhone SE. Deze week waren daar al geruchten over, die stroken met het verhaal van Gurman. Het zou gaan om een iPhone met 4,7 inch scherm die lijkt op de iPhone 8.

De opvolger van de iPhone SE zou mogelijk begin 2020 al op de markt komen, voor 599 dollar.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van