Ga naar de inhoud
IFA 2019

Sony komt met Xperia 5-smartphone en kleurrijke koptelefoons

Beeld © Sony

Sony heeft tijdens de techbeurs IFA de nieuwe smartphone Xperia 5 gepresenteerd. Ook onthulde het bedrijf een nieuwe, kleurrijke noise-cancelling koptelefoon.

De Sony Xperia 5 heeft net als de Xperia 1 van eerder dit jaar een scherm met de extra lange 21:9 beeldverhouding van een bioscoopscherm. De Xperia 5 heeft een 6,1 inch full hd oled-scherm en draait op de Qualcomm Snapdragon 855.

Het toestel heeft drie camera's achterop, alle drie met een 12 megapixelsensor. Er is een 16mm groothoeklens, een 26mm lens en een 52mm portret- en telelens. De camera is voorzien van optische beeldstabilisatie en heeft de AF/AE-tracking die ook op de duurdere camera's van Sony zit.

De Xperia 5 is vanaf begin oktober leverbaar in de kleuren zwart, grijs en blauw. Sony heeft nog geen prijs bekendgemaakt, maar enkele webwinkels noemen prijzen van zo'n 800 euro. 

Kleurrijke h.ear-koptelefoons

Sony heeft ook een nieuwe noise cancelling-koptelefoon gepresenteerd, net onder zijn geprezen 1000XM3. De nieuwe Sony h.ear WH-H910N biedt een aantal van dezelfde functies, zoals de Quick Attention-modus waarbij gebruikers met een hand op de oorschelp hun omgeving horen, zonder de koptelefoon af te hoeven doen.

De WH-H910N heeft volgens Sony een batterijduur van 35 uur en is verkrijgbaar in een aantal opvallende kleuren, zoals knaloranje, olijf- en asgroen, rood en zwart. De kleuren van de WH-H910N zijn doorgetrokken in alle onderdelen, tot en met de het luistersnoer voor als de batterij leeg is. De koptelefoon kost 300 euro.

Getest:
Kijk ook
Getest: lange Sony-telefoon Xperia 1 schiet net tekort
Bose
Lees ook
Bose 700